LT EN
body art piešimas ant kūno, kūno tatuitaravimas ar dekoravimas papuošalais; kūno piešiniai, tatuiruotės, papuošalų ornamentai
Originalo forma body art
Kitos formos bodiartas
Atitikmenys kūno menas, kūno ornamentika
Susiję žodžiai art nouveau, arthausas, bodibildingas, bodis, body painting, body shop, body toning, body toningas, bodyworkas, mailartas, videoartas, videoartininkas

Vartosenos pavyzdžiai

Statistika pastebėjo, kad jeigu pirmieji į naujus „body art" (kūno meno) vėjus atsiliepė homoseksualistai ir į ekstravagantiškumą linkęs jaunimas, tai dabar papuošti savo kūną vis dažniau siekia susituokusios poros, namų šeimininkės. LR 1994.

Kai kuriems „body art" modeliais tapti sutikusiems atlikėjams, dėl meno paaukojusiems ne tik veidus, bet ir viršutines kūno dalis, dažuose mirkytų teptukų prisilietimus teko kęsti bent po porą valandų. R 2003.

Prieš einant į klubą patarsime kokį kūno piešinį pasirinkti, kuris atrodytų lyg tai būtų tikra tatuiruotė (bodyart). intern. inf. 2008.

Nuo tada, kai buvo sugalvotas toks dalykas kaip body art , kūnas reformuojamas vis rafinuočiau. Playboy 2008.

Jos dailų kūną reklamoje dengia tik gyvatės oda priminantis bodiartas (bodyart – kūno piešinis). Fotosesiją sudarė dvi dalys – viena paplūdimyje ir viena džiunglėse. Kiekvienai daliai aktorė buvo apipiešta atskirai, kiekvienam bodiartui nupiešti prireikė 12 valandų dailininko darbo. intern. inf. 2010.